Chiptuning Alkmaar

Chiptuning in Alkmaar richt zich op het verbeteren van de prestaties van uw auto. Door uw auto te chiptunen verandert u de mogelijkheden van de motor, waardoor deze sneller, zuiniger en soepeler wordt. CTC Engineering heeft jarenlang ervaring op het gebied van car tuning en zet deze graag in om uw auto nog aangenamer en lichter te laten rijden.

Chiptuning Amsterdam

Hoe chiptuning in zijn werk gaat
Een auto chippen is een klus die heel wat expertise vereist. Elke motor bevat een ECU-module, ook wel Electronic Control Unit genoemd. In deze module zitten belangrijke gegevens opgeslagen, bijvoorbeeld over:

  • hoeveelheid brandstof;
  • turbodruk;
  • toerental;
  • temperatuur en dichtheid van de lucht;
  • accuspanning;
  • moment waarop de ontsteking plaatsvindt

Al deze informatie wordt in chips bewaard. Bij een chiptuning in Alkmaar worden al deze gegevens vervangen door geoptimaliseerde informatie. De vastgestelde grenzen van bijvoorbeeld het toerental en de laaddruk worden verhoogd en verbeterd, waardoor het karakter van de motor verandert, met optimale rijomstandigheden tot gevolg.

De voordelen van chiptunen
In onze garage nabij Alkmaar worden veel auto’s langsgebracht voor car tuning. Maar waarom laten mensen eigenlijk zo graag hun auto chiptunen? Een tuning bedrijf past de waardes op de ECU-module zo aan dat uw auto aan vermogen en trekkracht wint. Door de vermogenswinst vermindert u bij een gelijke rijstijl ook nog eens uw brandstofverbruik. Naast de extra trekkracht en het extra vermogen zal uw auto ook soepeler en vlotter rijden dan eerst. Na een chiptuning in Alkmaar gaat u dus weer met een goed gevoel de weg op.

Verschillende soorten chiptuning
Als tuning bedrijf in Alkmaar maken we van verschillende methodes gebruik om het vermogen en het rijcomfort van uw auto te verbeteren. Een aantal vormen van chiptuning in Alkmaar.

  • OBD-tuning: staat voor ‘On Board Diagnostics’. De bestaande chips worden hier niet vervangen, maar herschreven. Voordeel is dat er niet hoeft te worden gedemonteerd;
  • BDM-tuning: als het door nieuwe beveiliging niet mogelijk is om de ECU via de OBD-poort te tunen, biedt BDM-tuning uitkomst. Hierbij wordt er geen extern geheugen, maar alleen het interne geheugen van de processor gebruikt;
  • Powerbox tuning: hierbij wordt er een powerbox tussen de sensoren en de ECU geplaatst. Deze powerbox vervalst de inkomende informatie, waardoor zaken als de turbodruk en het brandstofverbruik kunnen worden aangepast;
  • Eco-chiptuning: deze vorm van tuning is vooral gericht op het besparen van brandstof. Door de motor efficiënter af te stellen, wordt er minder brandstof verbruikt, waardoor u zuiniger rijdt zonder daarbij aan prestatie in te boeten.

Is chiptuning slecht voor je auto?
Hoewel chiptuning op het eerste gezicht alleen maar voordelen lijkt op te leveren, zijn er natuurlijk ook nadelen te noemen. Zo ligt het brandstofverbruik na chip tuning in Alkmaar niet altijd lager. Wilt u het hogere vermogen gebruiken om harder te rijden? Dat kan uiteraard, maar dan bespaart u geen brandstof meer. Ook kunnen de onderdelen in de motor sneller slijten, omdat u ze meer belast. Daarnaast verkleint u door het chiptunen de veiligheidsmarge van de motor. Echter, al deze nadelen zijn verwaarloosbaar als u geen extreem rijgedrag vertoont en uw auto goed blijft onderhouden. Als tuning shop in Alkmaar adviseren we u graag over het beste onderhoud van uw auto.

Beste chiptuning bedrijf in Nederland
De beste chiptuning in Nederland vindt u bij CTC Engineering. Op een duurzame en veilige manier helpen we uw wagen aan betere prestaties. Door allereerst met u in gesprek te gaan, brengen we in kaart hoe uw perfecte rijervaring eruitziet. Op basis daarvan gaan we aan de slag met chiptuning in Alkmaar om uw wensen door te voeren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning in Alkmaar en omgeving? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!